Scene ireale pe aeroportul din Kabul

Read Time:1 Minute, 33 Second

Aeroportul Internațional Hamid Karzai, din Kabul, este sufocat de mii de oameni disperați să plece din Afganistan după ce talibanii au revenit la putere. Oamenii au părăsit terminalul și așteaptă pe platformă un avion care să îi ducă spre libertate.

Aeroportul a devenit cel mai important punct din Kabul după ce talibanii au înconjurat capitala, iar președintele Afganistanului și mai mulți colaboratori au fugit din țară.

Mii sau chiar zeci de mii de afgani au luat drumul aeroportului, singura cale de a părăsi țara în aceste momente.

Alături de aceștia sunt alte mii de cetățeni străini, în principiu cei care lucrau la ambasadele din Kabul, ce așteaptă și ei evacuarea.

Dacă duminică scenele erau ireale, cu sute de oameni alergând pe platforme, printre puținele avioane aflate la sol, acolo unde credeau că va exista o decolare, luni dimineața lucrurile stau complet diferit.

Armata americană a preluat controlul aeroportului, atât pe partea de dirijare, cât și pe cea de control.

Garduri de sârmă ghimpată au fost întinse pe platforme, iar puhoiul de oameni este ținut la distanță de avioane de militari americani înarmați.

Toate cursele civile au fost anulate, iar în momentul de față sunt operate doar zboruri militare, în principiu cele de evacuare a personalului diplomatic.

Există informații că mai mulți oameni au reușit să pătrundă în unele avioane aflate pe platformă și că au dormit în ele, temându-se că altfel își vor pierde locul.

Momentan, talibanii stau departe de aeroport, însă este de așteptat ca după retragerea americană și acest punct important să intre sub controlul lor, iar porțile Afganistanului să se închidă.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Ce se întâmplă acum în Afganistan,este o tragedie,asta o să se întâmple și la noi ,cînd gringo o sa ne vîndă la ruși pe o sticlă de vodcă. Bă băieți,voi încă mai credeți că americanii sînt „aliații”noștri?

Previous post Talibanii afgani au capturat un elicopter Mi-24V
Next post Un Motan la Kecskemet
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x