Tarom a semnat contractul pentru cele 9 avioane ATR 72-600

Read Time:1 Minute, 30 Second

Conducerea Tarom a semnat, in sfarsit, contractul pentru preluarea in leasing a 9 avioane ATR 72-600 ce fusese negociat anterior.

Anuntul a fost facut de Ministerul Transporturilor, actionarul majoritar al companiei de stat.

„Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor anunță că managementul Companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziția unui număr de nouă avioane noi – ATR 72-600, cu 72 locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne și externe) și vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.”

Potrivit anuntului, primele patru aparate vor sosi in tara si vor intra in serviciul Tarom pana in luna februarie a anului viitor, iar restul de cinci vor fi livrate pana la sfarsitul lui 2020.

„Tarom este în proces de înnoire a întregii flote și primele 4 avioane ATR 72-600 vor ajunge cel târziu în prima parte a lunii februarie a anului viitor, iar restul aeronavelor vor fi primite pe parcursul anului 2020. Contractul de închiriere este semnat pe o perioadă de 10 ani. Noile ATR-uri nu vor genera costuri suplimentare de operare, dar au o capacitate de transport crescută.”

Se mai specifica si faptul ca operatiunile de mentenanta vor fi efectuate de tehnicienii Tarom specializati in aparatele ATR, in timp ce scolarizarea echipajelor va fi facuta pe banii producatorului.

„Având în vedere experiență de 20 de ani în operarea acestor tip de aeronave, mentenanța va fi asigurată de către personalul Direcției Tehnice din cadrul Tarom, iar pregătirea echipajelor de zbor și a personalului tehnic se va face cu costuri minime suportate de către fabricant.”

In caz ca ati uitat, fostul director general interimar al Tarom, doamna Mezei Madalina, n-a dorit sa semneze acest contract pentru ca avioanele sa fie livrate chiar din acest an, asa cum era prevazut in contract.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Un Fokker 100 al Bek Air s-a prabusit in Kazahstan
Next post Avionul Tarom doborat la Revolutie – adevaratii teroristi din ’89
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x