Traficul aerian european a scăzut cu 79%

Traficul aerian din zona de responsabilitate a Eurocontrol a înregistrat o scădere cu 79% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe măsură ce marii operatori își restrâng sau chiar opresc cu totul zborurile cifrele devin tot mai îngrijorătoare pentru industrie.

Potrivit datelor publicate de Eurocontrol și valabile pentru data de 25 martie, 2020 comparativ cu 2019, am avut numai 5.815 zboruri.

În ceea ce privește companiile, EasyJet Group are întreaga flotă la sol și nu mai efectuează zboruri regulate.

Air France – KLM a înregistrat 271 de curse, în scădere cu 86,6% față de aceeași zi din 2019. Ryanair Group a efectuat doar 89 de curse, în scădere cu 95%, iar Lufthansa, cu 244 de zboruri, bifează o scădere de 92,6%!

Cel mai bine stă IAG, cu 403 curse și o scădere de ”doar” 80%.

Cifrele sunt dramatice pentru întreaga industrie, companii din toată lumea fiind în pragul falimentului din cauza pandemiei de coronavirus.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
sibipalbert Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
albert
Guest
albert

Scadere e -5%,hai -10%,dar asta ce e acum, e prabusire.Matematica e rece,implicatiile vor fi enorme,dar spuneti, ce se poate face?A arunca cu acuze stanga-dreapta, nu rezolva nimic.Sa inchei intr-o nota optimista.Vor renaste vremurile romantice din anii “20, cu acele curse regulate de avioane postale.Poate unii isi aduc aminte de cartile citite in copilarie.

sibip
Guest
sibip

In felul asta putem vedea tot mai multe avioane usoare atunci cand ne uitam pe esky.ro/radar.
Pana acum vedeam doar un paienjenis de “pasari mari”.