Un Boeing 737 al Tarom, interceptat de doua Eurofighter Typhoon in Germania

Foto: Curimedia
Un avion Boeing B737 al companiei Tarom a fost interceptat de doua aparate Eurofighter Typhoon deasupra Germaniei.

Aparatul in cauza este celebrul „Goguta”, Boeingul inmatriculat YR-BGG si vopsit cu livery-ul retro, iar motivul interceptiei este pierderea legaturii cu solul.

Concret, avionul care efectua cursa RO371 intre Bucuresti si Bruxelles nu a intrat in contact cu controlorii nemti la intrarea in spatiul aerian al Germaniei, scrie AvHerald.

Astfel ca au fost alertate Eurofighterele de pe baza Neuburg, care au trecut in regim supersonic pentru interceptie. Dupa ce au ajuns langa avionul Tarom, echipajul a intrat in contact pe frecventa de urgenta.

Sursa citata scrie ca echipajul a recunoscut ca nu a urmarit frecventa de urgenta si ca legatura cu solul s-a pierdut dupa ce a fost selectata o alta frecventa decat cea corecta.

Rezolvarea incidentului a facut ca avioanele de lupta sa se retraga la baza, aparatul Tarom continuandu-si zborul.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Noi i-am supus pe nemți la un test,și l-au trecut cu brio😃!

Mihai

Au resusit nemtii sa gaseasca avioane si piloti pentru interceptare? Nu ziceau ca le zboara doar 8-10 EF?

Adi

Si cate din alea 8-10 crezi ca au trimis? E 2 mai mare ca 8 si nu iese socoteala? Sau sunt 2 din alea 8-10, ce crezi ca fac cu ele daca nu le tin in alarma?

Mosu

Eh….”floare la ureche”, dar din pacate se intampla tot mai des ca echipajele sa „atipeasca” sau sa „nu cunoasca” frecventa, sau nu au pus ochelarii si au calat pe o frecventa gresita. Vezi anii precedenti. Acum ca transponderul nu prea face erori, e o alta poveste. Pun pariu ca cei de la sol au „vazut” respunsul transopderului dar….sa nu te prezinti la intrarea intr-o zona, este o greseala grava. Ce se poate intampla daca controlorul de zbor vrea sa schimba ruta sau altitudinea, fortat de imrejurari de trafic? O catastrofa. Eu as suspenda licenta dar din pacate e o mare… Read more »

Petre

Dvs. nu va dati seama ce aproape au fost toti din avionul de catastrofa, ce piloti prosti in Tarom, asta-i greseal sa pierzi legatura, schimband frcventele ?

Omnius

Pilotul e neam cu sefi mari de la Tarom si cu politicieni. Cum indraznesc sa-l tulbure germanii. Ar fi trebuit Ministerul Afacerilor Externe sa ii anunte pe germani ca zboara un potentat local sa nu il deranjeze.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x