Un Boeing B737 MAX 8 s-a prabusit in Etiopia. 157 de persoane au murit

Luna martie incepe cu o tragedie aviatica insemnata, un avion Boeing B737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines prabusindu-se la scurt timp dupa decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba. Toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit.

Aeronava inmatriculata ET-AVJ era practic noua, efectuand primul zbor in urma cu aproape patru luni, si era la a doua cursa a zilei, dupa ce zburase din Johannesburg in capitala Etipiei.

La mansa Boeingului se aflau capitanul Yared Getachew, pilot cu peste 8.000 de ore de zbor la activ, si secundul Ahmed Nur Mohammod, un tanar pilot cu numai 200 de ore de zbor ca exoerienta.

Avionul s-a prabusit la ora locala 08:44, la sase minute dupa decolarea spre Nairobi, Kenya. Pana la accident, comandantul aeronavei ar fi anuntat ca are probleme si a solicitat revenirea la Addis Abeba, primind confirmarea din partea controlorilor de la sol.

Este, in mod clar, mult prea devreme pentru a emite ipoteze cu privire la cauza tragediei. Totusi, incep sa se puna semne mari de intrebare cu privire la avion, fiind al doilea B737 MAX 8 care se prabuseste in mai putin de jumatate de an, dupa tragedia Lion Air.

Nu trebuie uitat nici faptul ca vorbim de accidente cu aeronave ale unor companii care nu sunt totusi de prima mana, asa ca nu putini sunt cei care isi pun semne de intrebare cu privire la pregatirea celor aflati la mansa.

Pana la concluziile preliminare ale anchetei nu ne ramane decat sa ne exprimam regretul pentru ca 158 de oameni, 149 de pasageri si 8 membri ai echipajului, au murit.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of