Un pilot Tarom, infectat cu noul coronavirus

Un pilot al companiei Tarom este infectat cu noul coronavirus, potrivit unui anunț al directorului general interimar, George Barbu.

Din câte se pare, pilotul a fost în vacanță în Austria, iar duminică a intrat în contact cu o persoană infectată. Ulterior el a participat la o ședință la sediul companiei.

De asemenea, pilotul in cauză nu a efectuat vreun zbor în această perioadă.

“Colegul nostru se simte bine, este asimptomatic. A fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru coronavirus duminică. De asemenea, el a anunţat şi celelalte 10 persoane cu care a fost în contact ulterior, este vorba de 10 piloţi. De duminică, toţi sunt în autoizolare, ei şi familiile lor. Estimăm că este vorba de un număr de aproximativ 30 de persoane”, a anunţat directorul Tarom într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că pilotul respectiv a intrat în contact cu alte nouă persoane.

“La prima ancheta interna persoana a avut contact cu 9 piloti. O parte dintre acestia au mai avut contact cu 22 de colegi si cu 19 membri de familie. Trebuie mentionat ca activitatea celorlalte departamente din cadrul TAROM se desfasoara normal. Pilotii Airbus si Boeing impreuna cu personalul navigant isi desfasoara activitatea normal, cu respectarea masurilor de combatere si de prevenire a raspandirii a noului coronavirus”, a anuntat oficial și Grupul de Comunicare Strategică.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of