Wizz Air a recepționat primul Airbus A320neo

Operatorul low-cost Wizz Air a anunțat recent că a recepționat primul avion Airbus A320neo.

Înmatriculat HA-LJA, aparatul este al 122-lea din flota Wizz, flotă compusă exclusiv din avioane Airbus.

Airbus A320neo, primul de acest tip din flota WIZZ, încorporează cele mai noi tehnologii în domeniul aviației și oferă avantaje semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei zgomotului, consum de combustibil scăzut cu 20% și o reducere de aproape 50% a emisiilor de oxizi de azot în comparație cu aeronavele de generație anterioară. Prin acceptarea acestei viitoare aeronave echipate cu motoare Pratt & Whitney GTF ultra-moderne și eficiente, WIZZ își consolidează poziția ca una dintre cele mai ecologice companii aeriene din lume. Dintre companiile aeriene low cost cu cel puțin 100 de aeronave, Wizz Air operează cea mai tânără flotă, cu o vârstă medie a aeronavelor de 5,43 ani. Flota modernă și bine întreținută a jucat un rol esențial în procesul de desemnare Wizz Air printre primii zece cei mai siguri transportatori low- cost din 2020 de AirlineRatings.com”, a transmis compania prin intermediul unui comunicat.

Recent au apărut informații referitoare la decizia Wizz de a încetini procestul de modernizare a flotei.

Momentan nu sunt semne că s-ar renunța la aparatele noi, însă livrarea lor și introducerea în serviciu va fi întârziată față de planul inițial.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
MiGutzu

Intarzierea intrarii in componenta flotei a unor noi avioane este urmare a faptului ca Airbus are dificultati in a-si respecta comenzile. Chiar si asa, pana la anul in iunie, Wizzair va avea 14 avioane in plus fata de momentul actual (vor primi 18 noi si vor da 4 vechi, sau ceva de genul asta).

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x