4 avioane Mirage 2000 ar fi învins 4 F-16 într-o luptă aeriană simulată

Read Time:1 Minute, 14 Second

Anul 2023 începe cu o informație interesantă ce vine tocmai din Taiwan și care spune că 4 avioane Mirage 2000 ar fi câștigat o luptă aeriană simulată în fața a 4 aparate F-16.

Potrivit ediției taiwaneze a Yahoo News, această luptă aeriană a avut loc la finalul lui 2022, în cadrul unui exercițiu complex organizat de forțele aeriene ale statului asiatic.

Unul dintre comandanții implicați în exercițiu, locotenent-colonelul Zhuang Weibo, a explicat cum au decurs ostilitățile.

Cele 4 avioane Mirage 2000 au fost trimise pentru a intercepta formația de 4 F-16 în rol de agresor, iar rezultatul luptei aeriene ce a urmat a fost unul categoric, 4-1.

”Toate cele 4 avioane F-16 au fost doborâte, la fel și un Mirage 2000”, ar fi declarat acesta conform sursei citate.

Presa internațională scrie că F-urile 16 sunt folosite în rol de agresor pentru a simula aparatele chineze ce ar urma sa fie folosite de Beijing în cazul unui conflict.

În acest moment nu este foarte clar dacă taiwanezii au folosit clasicele F-16 sau dacă era vorba despre avioanele în varianta mult îmbunătățită Viper.

De asemenea, așa cum am spus de mai multe ori pe Aviația Magazin, trebuie avut în vedere faptul că aceste exerciții se desfășoară în baza unor scenarii în cadrul cărora, de multe ori, una dintre dintre tabere este dezavantajată.

De aceea, niciodată aceste rezultate nu arată potențialul real al unui avion și nu este un criteriu de evaluare obiectiv.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
25 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
75 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Iranul cumpără avioanele Su-35 refuzate de Egipt
Next post Wizz Air anunță zboruri spre Turcia din București, Cluj și Iași