Achizitia celor 5 avioane F-16 a intrat in linie dreapta

Romania este foarte aproape de a semna contractele cu Portugalia si Statele Unite privind achizitia a cinci avioane F-16 Fighting Falcon la mana a doua.

Dupa ce a trecut de comisiile de specialitate din Parlament, proiectul de lege al achizitiei a fost aprobat recent de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si de Guvern.

Ultimul pas este trimiterea proiectului in Parlament pentru adoptare, urmand ca dupa ce acest pas va fi depasit sa se semneze efectiv contractele.

Sunt contracte separate pentru avioane, cu Portugalia, pentru avioane si upgrade-ul acestora, si cu Statele Unite, pentru bunuri si servicii complementare.

Cele cinci F-16A trecute prin reparatie capitala si modernizate la standardul M.6.X vor costa 130 de milioane de euro, in aceasta suma intrand si upgrade-ul celor 12 aparate F-16 aflate deja in serviciul Fortelor Aeriene Romane.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Gabi S.Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Sa-i dea Domnul sănătate tovarășului Dragnea în pîrnaie,femei multe tinere si dornice,că a inițiat legea pt a mai cumpăra încă 5 gioarse de la Amarg. Că daca nu era dînsul,poate ne luam F,35 😄😃😄. Aici ai noștri sînt tari de tot,dacă am reușit să-i prostim pe americani să ne dea avioane de doi lei,în timp ce celorlalți gringo le-a băgat pe gît avioane noi,vedeți bulgarii făcind spume cînd au auzit cît îi costă,înseamnă că sîntem tari.😃😃 Avem valoare.😃

Gabi S.
Guest
Gabi S.

Ca de obicei nimic, nimic despre șurubarit pe la noi prin curte. Doar șters praful de pe capotă și schimbat cauciucuri. Sau și asta tot în Portocalia se face?