Achizitia celor 5 avioane F-16 a intrat in linie dreapta

Read Time:42 Second

Romania este foarte aproape de a semna contractele cu Portugalia si Statele Unite privind achizitia a cinci avioane F-16 Fighting Falcon la mana a doua.

Dupa ce a trecut de comisiile de specialitate din Parlament, proiectul de lege al achizitiei a fost aprobat recent de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si de Guvern.

Ultimul pas este trimiterea proiectului in Parlament pentru adoptare, urmand ca dupa ce acest pas va fi depasit sa se semneze efectiv contractele.

Sunt contracte separate pentru avioane, cu Portugalia, pentru avioane si upgrade-ul acestora, si cu Statele Unite, pentru bunuri si servicii complementare.

Cele cinci F-16A trecute prin reparatie capitala si modernizate la standardul M.6.X vor costa 130 de milioane de euro, in aceasta suma intrand si upgrade-ul celor 12 aparate F-16 aflate deja in serviciul Fortelor Aeriene Romane.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Sa-i dea Domnul sănătate tovarășului Dragnea în pîrnaie,femei multe tinere si dornice,că a inițiat legea pt a mai cumpăra încă 5 gioarse de la Amarg. Că daca nu era dînsul,poate ne luam F,35 😄😃😄. Aici ai noștri sînt tari de tot,dacă am reușit să-i prostim pe americani să ne dea avioane de doi lei,în timp ce celorlalți gringo le-a băgat pe gît avioane noi,vedeți bulgarii făcind spume cînd au auzit cît îi costă,înseamnă că sîntem tari.😃😃 Avem valoare.😃

Gabi S.

Ca de obicei nimic, nimic despre șurubarit pe la noi prin curte. Doar șters praful de pe capotă și schimbat cauciucuri. Sau și asta tot în Portocalia se face?

Previous post MiG-urile 29 poloneze revin la zbor dupa 9 luni
Next post Avansari in Fortele Aeriene Romane: Comandantii bazelor Bacau si Otopeni au devenit generali
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x