Adio F-35? Turcia a primit primele componente ale sistemelor S-400

Ministerul Apararii din Turcia a anuntat ca a primit un prim transport cu echipamente destinate sistemelor antiaeriene S-400 cumparate din Rusia. Asta inseamna ca de-acum americanii pot bloca achizitia de F-35.

“Primul lot de componente a fost livrat la Baza Aeriana Murted conform contractului de achizitie a sistemelor S-400”, au transmis turcii.

Livrarea a fost efectuata pe calea aerului si va fi urmata de o alta in curand, dupa cum anunta presa rusa. A treia livrare, cu peste 120 de rachete de diferite tipuri, va fi efectuata cu un vapor si va avea loc pana la finalul verii.

O serie de 20 de militari turci a incheiat deja programul intensiv de operare a sistemelor, iar alti 80 urmeaza sa plece in Rusia pentru familiarizarea cu S-400.

Livrarea sistemelor in Turcia deschide calea blocarii contractului pentru F-35. Americanii au avertizat Ankara ca nu vor primi avioanele de generatia V daca merg mai departe cu achizitia de S-400, iar acum au toate motivele sa faca acest pas.

Este asteptata acum o reactie din partea Statelor Unite si de urmarit ce se va intampla in continuare, cum anume va fi scoasa Turcia din programul JSF si care va fi nota de plata.

6
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Adrianmaxim gageaLanceRpsychoJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

În Nato,mai sînt ţări care au și S-300 și nu sa strofoșat nimeni. Păi nici Polonia nu trebuie să primească F-35,că peste gard în Kaliningrad se află S-400. Să mai zic de Israel. Frica americanilor,este că incet încet,încep să piardă din clienți și nu mai au fraieri să le vîndă armamentul.

psycho
Guest
psycho

să nu cadă “secretele” rusnacilor in mâna americanilor mai degrabă.
cu atât se mai mândresc și ei la prostime….