Al doilea avion stealth chinezesc va intra in serviciu

Read Time:1 Minute, 32 Second

Chinezii sustin ca vor avea doua tipuri de avioane „stealth” in serviciu pe viitor, lucrarile la FC-31, fostul J-31, desfasurandu-se conform programului.

Daca va mai amintiti, cam in acelasi moment in care a fost prezentat J-20, chinezii au aratat si J-31, un aparat mai mic ce aducea mult de tot ca design cu F-35 Lightning II.

A fost construit un demonstrator, insa apoi proiectul a intrat intr-un pronuntat con de umbra, accentul fiind pus pe dezvoltarea J-20, aparat ce a si intrat in serviciu inca din 2017.

Acum, cei de la AVIC (Aviation Industry Corporation of China) Shenyang Aircraft Design and Research Institute vin cu noutati si anunta ca FC-31 va fi operationalizat candva in viitor, nefiind avansata vreo data pentru acest lucru.

Dupa ce au prezentat o macheta a lui J-31 cu multe elemente modificate sau adaugate fata de demonstrator la Paris Air Show 2019, un oficial al companiei, Sun Cong, a vorbit ceva mai pe larg despre proiect.

„Veti vedea cele mai noi evolutii in timp util, in viitorul apropiat”, a declarat acesta cu referire la modificarile suferite de proiect.

Potrivit China Daily, Cong a dat asigurari ca FC-31 va fi un avion ce va intra in inzestrarea armatei chineze, insa nu a precizat si ce categorie de forte si-l doreste.

Iar asta e important de stiut pentru ca J-31 a inceput ca „frate mai mic” si mai ieftin al lui J-20, a continuat ca aparat de generatia V destinat exportului si a ajuns chiar si varianta de generatia V imbarcata, destinata viitoarelor portavioane de mare tonaj.

Inca nu este clar ce se va intampla cu programul si spre ce se va indrepta, dar, iata, exista certitudinea ca FC-31 va fi un avion de lupta ce va intra in serviciu.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Păi so luăm cu inceputul, 1) dacă nu eram în Nato,pe ăsta micul și negru scria: Forțele Aeriene Române. 2) chiezii,i-au schimbat motoarele rusești de Mig29,care fumegau în draci,cu unele mai silențioase fabricate local. Parcă WS 10-13. 3) I-au montat un radar Aesa,cu care unul mie nu mi-ar fi rușine. 4) I-au mărit rezervorul de combustibil. Să vedem ce brînză o ieși cu „noul” FC-31.

Previous post Accident auto pe platforma Aeroportului Otopeni
Next post Incident cu un avion Tarom: Trenul de aterizare, avariat la aterizarea pe Otopeni
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x