Americanii ar urma să renunțe la 20% din flota de elicoptere Viper și Venom

U.S. Marine Corps ar urma să renunțe, în perioada următoare, la 20% din flota de elicoptere AH-1Z Viper și UH-1Y Venom pe care o operează în prezent.

Elicopterele, 27 de Viper și 26 de Venom, ar trebui să intre în stocare pe termen lung deoarece această structură este în proces de implementare a unui ambițios program de restructurare, denumit Force Design 2030.

Potrivit celor de la The Drive, obiectivul acestui plan de restructurare este acela de a crea o Infanterie Marină mult mai flexibilă, care va avea capabilități noi, adaptate conflictelor moderne.

Dacă flota de Viper & Venom va fi doar redusă numeric, o altă armă celebră, tancul M1 Abrams, va fi scos complet din dotarea USMC.

Revenind la elicoptere, cel puțin două AH-1Z sunt deja în drum spre viitoarea lor ”casă”, Davis-Monthan Air Force Base, din Arizona.

Cele două aparate sunt victimele dezactivării HMLA (Marine Light Attack Helicopter Squadron) 367, din Hawaii.

Merită menționat faptul că cei de la Bell au oferit României elicopterele AH-1Z și UH-1Y în cadrul programelor de dotare cu aparate de atac și multirol a Forțelor Terestre și a Forțelor pentru Operații Speciale.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Nu mulțumim,Socatul nostru este superior mizeriilor ăstea.

the_mack

ca si numere, exact cam ce aveam noi în plan. ar fi o afacere foarte buna par noi, dar cu siguranță nu are cine…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x