Americanii au construit și testat în zbor viitorul avion de generația 6

US Air Force a proiectat, construit și testat în zbor viitorul avion de generația VI pe care îl va achiziționa în deceniile următoare.

Dezvăluirea îi aparține lui Will Roper, Assistant Secretary al US Air Force pentru Achiziții, Tehnologie și Logistică.

”Am construit deja și testat în zbor un demonstrator la scară reală și am doborât câteva recorduri oe parcurs. Suntem gata să construim avionul de nouă generație într-o manieră ce nu a mai fost posibilă până acum”, a declarat oficialul USAF pentru Defense News.

Informațiile despre programul Next Generation Air Dominance, sau NGAD, sunt cel puțin interesante.

Același Roper spunea anul trecut că vrea să schimbe complet paradigma de dezvoltare a viitoarelor avioane militare. În locul procesului de acum, în care producătorii se luptă pe proiecte și unul este declarat câștigător, el vrea ca mai multe companii să se apuce cam în același timp de fabricat,

Amintind de așa numita Century Series, seria de avioane de luptă (de la F-100 la F-106) dezvoltate în anii 50, US Air Force vrea acum să dezvolte Digital Century Series.

Asta înseamnă platforme de luptă proiectate și construite extrem de repede, în cel mult 5 ani, echipate cu cele mai noi tehnologii și pregătite să intre în serviciu în numere mici. Fiecare platformă va fi axată pe o anumită solicitare a aviatorilor, renunțându-se astfel la conceptul de multirol.

Aceste avioane ar trebui să lucreze împreună într-un soi de cluster, fiecare cu atribuțiile sale.

Este foarte posibil ca avioanele, sau o parte dintre ele, să fie fără pilot, urmând a conclucra cu cele clasice, noile F-35, F-15 sau F-18.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mihai

Parca tocmai terminasera si rusii Su-57. Diferenta doar de o generatie 🙂

Relu

O fi, dar acum americanii se lauda mai ceva ca Kim jon un.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x