Americanii au început misiunile cu dronele Reaper de la Câmpia Turzii

Dronele MQ-9 Reaper dislocate de Statele Unite pe Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii au efectuat deja primele misiuni reale.

Conform unui comunicat al US Air Force, dronele sunt zburate prin intermediul Remote-Split Operations (RSO). Asta înseamnă că pilotul și operatorul senzorilor dronei nu se află în România, ci la mii de kilometri distanță.

În cazul de față, pilotul și operatorul fac parte din 25th Attack Group, aflat sub comanda 432d Air Expeditionary Wing. Fizic, ei se află pe baza Creech AFB, din Nevada.

Interesant din acest comunicat este faptul că, până acum, 25th Attack Group s-a specializat în misiuni antiteroriste din jurisdicția US Central Command, care are ca zonă de responsabilitate Orientul Mijlociu, printre altele.

De asemenea, merită menționat și faptul că pregătirile pentru această dislocare de durată a dronelor americane în România a început acum mai bine de un an!

Citește aici mai multe informații despre misiunea americană de la Câmpia Turzii

Iar dacă nu ai făcut asta deja, te poți abona la canalul nostru de Youtube:

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Ma bufnit rîsul cînd am auzit că au început “misiunile”. Gringo au adus dronele la noi sa vadă cum taie ungurii,nemții și austriecii pădurile,astfel nu-mi pot explica cum îi spionează ei pe ivanii ,de la Cîmpia Turzii. Namaste.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x