Americanii au început misiunile de Poliție Aeriană în Bulgaria

Read Time:43 Second

Șase avioane F-16 Fighting Falcon ale US Air Force au fost dislocate în Bulgaria pentru misiuni de Poliție Aeriană. Misiunea face parte din programul NATO enhanced Air Policing, prin care aliații puternici contribuie la securitatea statelor aflate în dificultate.

Cele 6 avioane americane au ajuns pe baza aeriană Graf Ignatievo de săptămâna trecută pentru exercițiul multinațional Thracian Viper și continuă să zboare din Bulgaria pentru încă 4 săptămâni.

Este prima dislocare americană Bulgaria din septembrie 2016, atunci când USAF a trimis aeronave F-15 Eagle la Graf Ignatievo.

Nu trebuie să trecem peste faptul că pe baza aeriană Mihail Kogălniceanu, din Constanța, se află 6 avioane CF-188 Hornet canadiene, tot pentru Poliție Aeriană.

Astfel, pe flancul estic al NATO, programul enhanced Air Policing a suplimentat cu 12, o mini escadrilă, numărul avioanelor de luptă disponibile pentru acest tip de misiuni.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Un An-26 ucrainean, în care se aflau studenți ai Academiei Forțelor Aeriene, s-a prăbuşit în Harkov
Next post Elvețienii au spus ”DA” achiziției de avioane de luptă
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x