Americanii vor să investească 130 de milioane de dolari în baza aeriană de la Câmpia Turzii

United States Air Force intenționează să investească peste 130 de milioane de dolari în lucrări de modernizare ale bazei aeriene de la Câmpia Turzii.

Potrivit 2021 National Defense Authorization Act (NDAA), legea prin care este stabilit bugetul apărării Statelor Unite, USAF a solicitat o alocare de 130,5 milioane de dolari pentru lucrările de la baza din Ardeal.

Iar aceste lucrări presupun platforme de parcare pentru avioane cargo, dar și pentru aparate de luptă sau depozite suplimentare pentru combustibil.

Dar de ce vor americanii să bage bani în această bază?

”Baza aeriană de la Câmpia Turzii este una dintre principalele componente necesare pentru ca United States European Command și Service Components să poată răspunde unui mediu de securitate european tot mai plin de provocări”, se arată în motivarea USAF pentru solicitarea acestei investiții.

De asemenea, se spune că fără aceste investiții există o limită severă în privința sistemelor și platformelor ce pot fi trimise de americani la Luna.

Dacă legea va trece în această formă, investiția de la Câmpia va fi cea mai mare făcută de Pentagon în cadrul European Deterrence Initiative, inițiativă lansată în 2014.

Avem pentru voi și un podcast interesant pe această temă pe care îl puteți asculta mai jos:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x