Au fost reluate zborurile de instrucție cu MiG-21 LanceR

Forțele Aeriene Române au anunțat recent că au fost reluate zborurile de instrucție cu avioanele MiG- 21 LanceR.

Aparatele au fost consemnate la sol pentru misiunile de antrenament imediat după ce un LanceR C, pilotat de locotenent-comandorul Andrei Criste, s-a prăbușit în data de 20 aprilie.

Conform comunicatului oficial, zborurile au fost reluate încă din data de 29 aprilie, după ce aeronavele au fost supuse unor verificări tehnice.

În ceea ce îl privește pe pilotul catapultat, acesta se află încă internat la Spitalul Militar Central din București, pe secția de Recuperare Neurologică.

Iată și comunicatul:

”În urma evenimentului de aviaţie, produs în data de 20.04.2021, cu aeronava MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, conform procedurilor standard, activitatea de zbor de instrucţie cu acest tip de aeronavă a fost sistată. Ulterior, conform procedurilor, s-au efectuat verificari tehnice la aeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române şi o convocare de specialitate cu personalul aeronavigant care exploatează aceste aeronave.

Începând cu data de 29 aprilie 2021 s-a reluat, treptat, activitatea de zbor de instrucţie cu aeronavele MiG-21 LanceR.

Ca urmare a evoluţiei stării de sănătate, locotenent-comandorul Andrei Criste a fost transferat în cadrul Secţiei de Recuperare neurologică 2 a Spitalului Militar Central “Carol Davila”, unde urmează un program complex de recuperare.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x