Austria e gata să îşi vândă flota de Eurofighter

Read Time:51 Second

Austria este pregătită să renunțe la flota de avioane Eurofighter Typhoon după ce a primit o ofertă tentantă din partea Indoneziei.

Ceea ce părea acum o lună o glumă, solicitarea Jakartei de a cumpăra cele 15 aparate Eurofighter austriece, se dovedeşte a fi o intenție reală.

Ministrul Apărării de la Viena, Klaudia Taner, a transmis un răspuns oficial la scrisoarea indoneziană, Austria declarându-se dispusă să îşi vândă avioanele.

În momentul de față se lucrează pe două scenarii. Primul este un acord direct între cele două state, cu încuviințarea Airbus, pentru vânzarea avioanelor aşa cum sunt ele acum. Al doilea vizează un buy-back al Airbus şi modernizarea în funcție de solicitările specifice ale Indoneziei.

Dacă se va realiza va fi un acord ideal pentru Austria, care vrea să scape de cele 15 Typhoon de ani de zile. Viena consideră că achiziția a fost una complet dezavantajoasă pentru ea, existând chiar premisele unui litigiu cu Airbus.

De ce vrea Indonezia avioane vechi, scumpe şi cu performanțe aproximative e încă un mister…

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Polonezii vor să ne vândă elicoptere Black Hawk și propun un centru de mentenanță la Romaero
Next post Generalul Anastasof, numit la conducerea IAR Brașov
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x