Avansari in Statul Major al Fortelor Aeriene inainte de 1 Decembrie

Ziua Nationala a fost precedata, ca in fiecare an, de avansari la varful Armatei Romane. In ceea ce priveste Fortele Aeriene, sunt doua decrete ce se remarca.

Seful Statului Major al Fortelor Aeriene, generalul Viorel Pana, a primit a doua stea de pe epoleti, fiind incepand cu data de 30 noiembrie 2018 general-maior.

Parcursul generalului Pana este unul cu adevarat spectaculos. A zburat MiG-ul 21 la inceputul carierei de pilot, dupa care a trecut la Transport, la mansa avioanelor An-24, C-130 Hercules si C-27J Spartan.

In 2010 a fost avansat la gradul de comandor, iar un an mai tarziu devenea loctiitor al comandantului Bazei 90 Transport Aerian. In 2014 a primit comanda Bazei 90 si, in acelasi timp, stelele de general de flotila aeriana, pentru ca la inceputul lui 2018 sa fie numit sef al Aviatiei Militare, iar acum sa vina si avansarea la gradul de general-maior cu doua stele.

A doua avansare notabila este cea a generalului Constantin Dobre. Fost pilot de MiG-21 si MiG-21 LanceR, generalul Dobre este primul comandant de baza aeriana pe care l-am intalnit. Se intampla acum aproape un deceniu, atunci cand acesta comanda Baza 86 Aeriana Borcea.

El si-a primit stele de general in 2009, atunci cand a preluat comanda bazei de la Borcea, iar din 2012 activeaza in cadrul SMFA, fiind Comandant al Componentei Operationale Aeriene si loctiitor al sefului SMFA. Din 30 noiembrie 2018 si Constantin Dobre este general-maior cu doua stele.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Bun am înțeles care-i treaba cu avansările,dar am și yo,o întrebare: De ce n-au zburat F-16 la București? Pe ’21 l-au retras de la paradă,dar cu F-16,ce-au avut?

Adrian

Am sa incerc sa raspund eu: Cred ca ipocrizie, altceva nu imi vine in cap, au vrut să ne arate mușchi și ne au arătat oasele. Au vrut să ne arate un tablou frumos dar nu le-a iesit. Parada României fără aviația de vânătoare….. Cred ca piloților de Mig, bătrân, depășit, sicriu zburător și altele, le-a zambit Dumnezru iar ipocritilor care au luat decizia de a nu arată tehnică învechită le-a dat o palmă. La multi ani Romania! Doamne fereste de un război!

Jap

Stai așa fratelo,să răspundă hoardele de colonei și generali,care freacă menta și primesc salarii moca și se gîndesc la o pensie „fără număr”,să ne spună: De ce n-au zburat ’21 și F-16?

Anca

Gândește inainte sa vorbești și informează-te!

Jap

La ce să mă gîndesc,soro?

Mihai

La cat de marunt esti de nu intelegi

Marius B

Din descrierea ta par a fi militari cu o cariera normal, cu un progres gradual si un parcurs care nu a evitat partea practica/operationala. Sper sa interpretez bine textul si sa fie un semn de normalitate in armata noastra.

psycho

dacă aici mai ceva de comandat și administrat la navale se trăiește într-o culme tristă continuă,au schemă de personal plină dar nu au dotare.
dar discuția e prea lungă și viața prea scurtă ca să intrăm în subiectele care îi dor cu adevărat pe militari.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x