Avioane F-16 turcești au interceptat F-uri 16 grecești deasupra Mediteranei | VIDEO

Gâlceava turco-elenă a continuat în această săptămână cu un nou dogfight lejer, de această dată între avioane F-16 Fighting Falcon ale celor două state.

Potrivit Ministerului Apărării de la Ankara, o formație de șase aparate F-16 aparținând Hellenic Air Force au survolat zona în care se afla nava de explorare folosită de turci pentru a afla rezervele naturale din Mediterana.

În acel moment, alte F-16, de această dată ale Turkish Air Force, au fost trimise pentru a intercepta formația și a o îndepărta din zonă.

Din imaginile publicate de turci se observă un soi de luptă aeriană manevrieră, cu elemente totuși foarte lejere, semn că piloții nu s-au angajat prea tare.

Informațiile venite din partea elenă spun că formația respectivă zbura din Creta spre Cipru pentru a participa la un exercițiu. Este probabil ca avioanele grecești să nu fi fost înarmate, fiind vorba despre un antrenament până la urmă.

Grecii mai spun că piloții lor au chemat în ajutor colegi aflați în alarmă, echipați pentru luptă aeriană, dar nu avem date despre ce a urmat.

Cert este că turcii spun că grecii au fost îndepărtați din zonă, iar elenii spun că avioanele lor au ajuns la destinație, în Cipru.

Deci ce avem noi aici? Cel mai probabil, un simplu exercițiu de imagine și nimic mai mult!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x