Avioane F-22 americane au interceptat bombardiere strategice rusești | FOTO

Avioane de generația V, F-22 Raptor, au fost folosite pentru a intercepta bombardiere strategice rusești ce zburau în apropierea Alaskăi.

Aparatele aflate în subordinea North American Aerospace Defense Command au decolat în alarmă după ce rușii au întrat în Alaskan ADIZ (Air Defense Identification Zone).

Au fost două formații adverse interceptate. Prima era compusă din două bombardiere Tupolev Tu-95 Bear, două aparate multirol Suhoi Su-35S Flanker-E și un avion de supraveghere Beriev A-50 Mainstay.

În a doua formație se aflau două Tu-95 și un A-50.

Rușii au fost interceptați în ADIZ, dar în spațiul aerian internațional, și nu au fost raportate incidente.

Cele două F-22 au fost susținute de un avion de realimentare în aer KC-135 Stratotanker și de un ”radar zburător” E-3 Sentry.

ADIZ este un spațiu aerian în cadrul căruia identificarea, localizarea și controlul avioanelor civile sunt efectuate în interesul securității naționale. De regulă, zonele acestea sunt extinse după limitele spațiului aerian național pentru a avea mai mult timp la dispoziție în cazul în care este nevoie de un răspuns. ADIZ-urile nu sunt reglementate de tratatele internaționale, fiind stabilite de fiecare națiune în parte.

În afară de SUA, au mai stabilit astfel e zone India, China, Bangladesh, Japonia, Coreea de Sud și Taiwan.

 air defense identification zone (ADIZ) is airspace over land or water in which the identification, location, and control of civil aircraft is performed in the interest of national security.[1] They may extend beyond a country’s territory to give the country more time to respond to possibly hostile aircraft.[2] The concept of an ADIZ is not defined in any international treaty and is not regulated by any international body.[2][3]

Dacă vrei să afli mai multe despre misiunile de Poliție Aeriană avem pentru tine un podcast dedicat acestui subiect:

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x