Avioane franceze, interceptate de ruși deasupra Mării Negre | VIDEO

Trei avioane militare franceze au fost interceptate de ruși deasupra Mării Negre, în apropierea Peninsulei Crimeea.

Interesant este faptul că cel puțin unul dintre aparatele Armée de l’Air et de l’Espace a ajuns în zonă survolând (și) România.

În momentul de față incidentul este relatat de o singură parte, cea rusă, agenția TASS transmițând un comunicat al Centrului Național pentru Apărare care spune următoarele:

”Două avioane Su-27 ale forțelor de reacție rapidă din cadrul Districtului Militar Sudic au fost alarmate și au decolat pentru a identifica ținte aeriene și a preveni violarea graniței de stat a Rusiei. Avioanele rusești au identificat țintele ca un grup de aparate franceze format dintr-un avion de realimentare în aer de tipul KC-135 și două Mirage 2000.”

Se mai spune că incidentul a avut loc pe 17 februarie și că avioanele franceze au fost escortate până când au părăsit zona.

Lucrurile abia acum devin interesante.

Nu există sau nu am găsit noi informații despre o dislocare a avioanelor franceze în această parte a Europei. Nu știm de unde au venit cele două Mirage 2000D și cu ce scop.

Știm că ”cisterna” C-135FR Stratotanker a francezilor a ”ieșit” pe mare din spațiul aerian al României, putând fi urmărită pe site-urile de specialitate.

Și cam atât. Dacă mai apar informații despre acest exercițiu vom reveni și noi cu informații.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Albert

Avioanel au zburat deasupra Sevastopului?

Albert

daca ar fi zburat ar fi vrut sa vada flota rusiei din sevastopul sau daca pregateau o strapungere navalain Marea Neagra.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x