Avioane sud-coreene au tras focuri de avertisment in directia unui aparat rusesc

Un incident serios a avut loc in Marea Japoniei, acolo unde avioane de lupta sud-coreene au tras focuri de avertisment in directia unui aparat rus ce a violat spatiul aerian national al statului asiatic.

Incidentul dezvaluit de o sursa din Ministerul Apararii de la Seul, fiind apoi confirmat la nivel oficial, a debutat ca o provocare “de rutina”.

Trei avioane rusesti si doua chinezesti au patruns in ADIZ-ul (Air Defence Identification Zone) sud-coreean din Marea Japoniei, iar la scurt timp dupa unul dintre aparatele rusesti a violat spatiul aerian in zona insulei Dokdo.

Aparatele Seulului decolate in alarma au interceptat avionul rus si l-au fortat sa paraseasca zona abia dupa ce au lansat flares si au tras focuri de avertisment.

Cumva neasteptat, incidentul s-a repetat, rusul intrand din nou in spatiul aerian sud-coreean, fiind interceptat si parasind zona doar dupa ce s-a recurs la forta.

“Un avion militar rusesc a violat spatiul aerian in apropierea insulei Dokdo la ora 09:00. Militarii nostri au decolat cu aparatele de lupta si au recurs a actiuni tactice precum avertizarea cu flares si tragerea unor focuri de avertisment. La ora 09:12 avionul a parasit spatiul aerian si a iesit din ADIZ trei minute mai tarziu. La ora 09:28 a intrat din nou in spatiul nostru aerian in zona insulei Dokdo si a parasit zona dupa ce a fost avertizat de avioanele noastre la ora 09:37. La 09:56 a disparut din zona”, a transmis Statul Major al Armatei din Coreea de Sud.

Sud-coreenii vor protesta pe cale diplomatica si anunta ca este primul incident de acest gen in care agresorul este un avion rusesc.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Ivanii se asigură că nu dorm în front.Gargară ieftină. Normal și civilizat,generalii sudiști ar trebui s-ăi mulțumească lui Putin,ca au armată. Puterea Bipolară fraților,ivanii vînd armament venezuelei,apoi vine gringo s-ăi zgîndăre. Gringo vinde armament sudiștilor și apoi vin ivanii săi zgîndăre. Fraierii de pe margine pun botul,iar sua și rusia sînt frați atît în cer cît și pe pămînt.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x