Avioanele F-16 incep misiunile de Politie Aeriana in luna martie

Read Time:1 Minute, 6 Second

Avioanele F-16 Fighting Falcon din cadrul Escadrilei 53, Baza 86 Aeriana Borcea, vor incepe misiunile de Politie Aeriana la inceputul lunii martie.

Ministrul Apararii, Gabriel Les, a fost cel care a anuntat ca F-urile 16 vor intra in Serviciul de Lupta – Politie Aeriana imediat ce vor obtine certificarea la nivelul NATO.

Odata ce va avea aparate ce executa aceste misiuni, Escadrila 53 va finaliza cea mai importanta parte a procedurilor de operationalizare.

Trebuie spus ca F-urile 16 nu vor prelua in viitorul apropiat intreg Serviciul de Lupta si ca vor executa misiunile in comun cu avioanele MiG-21 LanceR de pe bazele de la Mihail Kogalniceanu (Constanta) si Campia Turzii.

MiG-urile 21 au dus greul acestui serviciu in ultimele doua decenii fiind practic prima linie de aparare a Romaniei.

Serviciul de Lupta – Politie Aeriana reprezinta cea mai importanta misiune a Fortelor Aeriene Romane pe timp de pace. Aviatorii se afla in alarma 24 de ore pe zi, in fiecare zi a anului, si decoleaza ori de cate ori este nevoie.

Nevoia aceasta este data fie de avioane neidentificate, de regula militare, care zboara in apropierea spatiului aerian al Romaniei si refuza comunicarea cu controlorii de la sol fie de avioane ce se afla in spatiul aerian national si, din diferite motive, de regula tehnice, nu pot comunica.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Avioanele F-16 incep misiunile de Politie Aeriana in luna martie

  1. Pot să zic și yo ceva?:-):-). Lăsăm de-o parte ce zic miniștrii idioți, 1) avioanele F-16,vor zbura și iarna? Că m-ai anul trecut,pe 1 Decembrie,nu pre-au zburat. Escadrila în cauză,nu este completă,acelaș ministru-sinistru,a zis: „M-ai cumpărăm 5 avioane,ca să completăm escadrila!” 2) Păi dacă escadrila,n-ui completă și îi mai lipsesc 5 avioane,cine a dat comanda sa se apuce de „miliție aeriană,cu o escadrilă incompletă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Cum iti poti invinge frica de zbor?
Next post VIDEO | Bombardiere strategice rusesti, interceptate de japonezi cu F-15 si F-2