Avioanele F-35 ar fi mai ieftine decât Gripen!

O analiză efectuată de Forțele Aeriene Regale ale Thailandei ar arăta faptul că avioanele F-35 Lightning II ar fi mai ieftine decât mult lăudatele Saab Gripen!

Conform celor de la Bangkok Post, care îl citează pe comandantul Forțelor Aeriene, Air Chief Marshal Napadej Dhupatemiya, costul pentru un F-35A a ajuns la 84 de milioane de dolari, în timp ce noile Gripen E/F ar costa 85 de milioane de dolari bucata.

Analiza aceasta ar fi fost efectuată în contextul unei inițiative de a achiziționa noi platforme aeriene de către Thailanda, care va renunța în perioada următoare la vechile F-16 A/B și F-5.

De notat aici este faptul că Thailanda are în serviciu 12 avioane Gripen C/D, achiziționate în urmă cu un deceniu, astfel că măcar în ceea ce privește costurile variantei mai vechi a multirolului suedez oficialii de acolo știu care sunt costurile reale.

Conform declarațiilor lui Dhupatemiya decizia pentru F-35 ar fi deja luată, statul asiatic dorind un număr mic de aparate pe care să le folosească inclusiv ca platforme aeropurtate de control a unor drone, Loyal Wingman fiind vizat pentru o achiziție ulterioară.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marius-Eugn Fenchea

Wow si vor sa retraga F 16 A/B cand tu spuneai ca sunt avioane foarte bune si ca nu merita sa iei ceva mai mult decat atat.
Despre F 35A daca este adevarat o sa fie o veste excelenta, inca as lua-o cu un dram de sare dar daca se confirma inseamna ca o sa devina cel mai dorit avion din NATO.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x