Azerbaijanul a doborât un elicopter rusesc

Azerbaijanul a doborât ”din greșeală” un elicopter rusesc de atac Mil Mi-24 Hind. Aparatul s-a prăbușit în Armenia, în apropierea regiunii Nagorno-Karabakh.

În primă fază, ministerul Apărării de la Moscova a transmis că elicopterul s-a prăbușit lângă satul armean Yeraskh după ce a fost lovit de o rachetă sol-aer lansată de trupe necunoscute.

”Atunci când a fost atacat, elicopterul escorta un convoi al Bazei Rusești 102, localizată în Armenia, ce se deplasa în apropiere de Yeraskh, lângă granița Azerbaijanului cu Republica Autonomă Nakhichevan. Incidentul a provocat decesul a doi membri ai echipajului, un al treilea fiind spitalizat cu răni moderate.”

Pentru atac a fost folosit un MANPADS (man-portable air-defense system).

Ulterior, Ministerul de Externe al Azerbaijanului a recunoscut că elicopterul rusesc a fost doborât ”din greșeală” și că nu se pune problema unui atac împotriva trupelor ruse. De asemenea, autoritățile de la Baku s-au arătat dispuse să compenseze financiar Moscova pentru pierderea suferită.

Deci, începe?

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marius

Nu e ceva ce as spune in mod obisnuit dar sper sa inceapa, turcii au gura prea mare pentru ce pot si ce sunt si daca le-o astupa cizma ruseasca, cu atat mai bine!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x