Bulgaria cere Poloniei motoare pentru avioanele MiG-29

Read Time:57 Second

Bulgaria a solicitat oficial Poloniei livrarea a 6 motoare RD-33, ce sunt utilizate pe avioanele MiG-29 Fulcrum.

Ministerul Apărării de la Sofia a anunțat recent că a transmis o solicitare de asistență autorităților de la Varșovia prin care cere livrarea celor șase propulsoare de MiG-29.

Conform celor de la Aero, Bulgaria le va da polonezilor alte 6 motoare cu resursa expirată, urmând a primi propulsoare ce pot fi utilizate pe avioanele forțelor aeriene.

Bulgarii au probleme din ce în ce mai mari în a întreține flota de MiG-29, mai ales după sancțiunile impuse Rusiei ca urmare a invaziei Ucrainei.

Vecinii de la sud trebuie să apeleze la state și companii ce nu sunt sancționate pentru lucrările de mentenanță complexă sau pentru livrarea de subansamble necesare reparațiilor.

Bulgaria a comandat 8 avioane F-16 și pregătește un alt contract pentru un nou lot de 8 bucăți de Viper, însă până să le primească efectiv vor mai trece cel puțin doi ani.

În această perioadă, forțele aeriene folosesc vechile MiG-29, ce au mari probleme de disponibilitate la zbor din cauza întreținerii necorespunzătoare și a vârstei apreciabile.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Cehia va cumpăra drone Heron din Israel
Next post Primii invitați străini confirmați pentru BIAS 2022
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x