Canada isi alege viitorul multirol

Read Time:40 Second

Guvernul canadian a decis sa mearga mai departe cu planul de inlocuire a flotei de avioane de lupta, anuntand ca asteapta ca anul viitor sa primeasca ofertele formale.

Cinci mari producatori (Lockheed – F-35, Boeing – F-18 Super Hornet, Saab – Gripen E/F, Airbus – Eurofighter si Dassault – Rafale) se afla in cursa canadiana.

Acestia trebuie sa trimita ofertele formale in mai 2019, urmand ca apoi Canada sa transmita, in functie de acestea, Request for Proposal producatorilor agreati.

In continuare se va desemna un castigator care ar trebui, conform acestui calendar, sa inceapa livrarile din anul 2025.

Valoarea estimata a contractului pentru 88 de avioane de lupta multirol este de 12 miliarde de dolari.

Canadienii solicita participare industriala substantiala, acest contract fiind vazut drept „o sansa ce apare la o generatie” pentru industria autohtona.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Canada isi alege viitorul multirol

  1. ISU a scos la licitatie 10 elicoptere usoare si 12 elicoptere medii-grele. Culmea e ca la cele 10 usoare a depus oferta Airbus, singura oferta, pe cand licitatia pentru 12 medii s-a anulat pentru ca n-a depus nimeni oferta (azi era termen-limita).
    Dupa ce au chitait atat sa dea statul o comanda de elicoptere, acuma nu le convine valoarea estimata de la licitatie probabil. Cautati pe noul SEAP dupa „elicoptere” la cod CPV

  2. Luna trecută canadienii,au cumpărat din Australia 25F-18A,motoare și piese de schimb,plătind 500 milioane $. Se pare că o să le folosească ca piese de schimb. Australienii înlocuiesc F-18A,cu 72F-35. Îi cam ciudată graba de a cumpăra repede avioane,cînd uitîndune pe listă,înafară de F-35,restul avioanelor sînt de gen 4++. Piese de schimb găsesc pt F-18 și sînt ieftine,dacă nu i-au F-35,pot intra în proiectul Tempest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Italia a suspendat noile politici de bagaje ale Wizzair si Ryanair
Next post Romania a platit inca trei sisteme Patriot