Câte avioane MiG-21 LanceR mai are România?

Read Time:1 Minute, 18 Second

Dacă în cazul F-urilor 16 știm exact câte aparate avem, flota de avioane MiG-21 LanceR a Forțelor Aeriene Române este înconjurată de mister. Numărul avioanelor operaționale este secret, iar fiecare solicitare oficială de a afla un răspuns exact se lovește de acest răspuns.

Prin urmare, pentru a răspunde la întrebarea din titlu a fost nevoie să abordăm o cale mai… neconvențională.

Am decis, așadar, să facem un recensământ al aparițiilor publice ale MiG-urilor 21 din ultimii 2 ani. Am căutat imaginile publicate în acest interval de paginile oficiale de social media ale bazelor aeriene, ale forțelor aeriene, ale spotterilor pe care îi cunoaștem și arhiva personală.

Am scos de la numărătoare aparatele prăbușite și avem următoarele rezultate:

Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Escadrila 711 (Câmpia Turzii) – 4 aparate MiG-21 LanceR B (dublă comandă) și 11 aparate MiG-21 LanceR C (simplă comandă)

 Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”, Escadrila 861 (Mihail Kogălniceanu) – 3 aparate MiG-21 LanceR B (dublă comandă) și 10 aparate MiG-21 LanceR C (simplă comandă)

Ajungem astfel la un total de 28 de MiG-uri 21 LanceR operaționale în cadrul Forțelor Aeriene Române.

Subliniem din nou că nu este o cifră oficială și că nu înseamnă că în orice moment cele 28 de aparate sunt disponibile la zbor. Dimpotrivă, fiecare avion este supus lucrărilor obligatorii de mentenanță, iar la un anumit interval ajunge la Aerostar Bacău pentru reparație capitală și prelungire resursă de zbor.

Trebuie notat și faptul că România a modernizat 111 avioane MiG-21 la standardul LanceR.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
100 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Nu este nici un mister s-au secret,la ora actuala avem 73 Mig 21 LanceR în două variante. Toate cele 73 sînt operaționale datorită fraților noștri chinezi de unde avem motoare și piese de schimb și fraților noștri evrei de unde avem electronică și armamentul de top. Văd de la un timp în mediul internautic, că trebuie să cumpărăm avioane de la amarg ,ca Mig-urile nu mai sînt bune. De ce să dăm banii așa puțini pe care îi avem, pe timpul ăsta de Corona,pe gioarsele de la amarg,cînd avem avioane operaționale în bătătură?

Previous post Prima alarmă pentru avioanele Eurofighter de pe baza aeriană Mihail Kogălniceanu
Next post Trei escadrile de F-16 și (cel puțin) una de F-35 pentru România. Oare?
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x