Ce știm despre avionul MiG-29 prăbușit în Bulgaria

Read Time:1 Minute, 24 Second

Așa cum v-am anunțat pe pagina noastră de Facebook, un avion MiG-29 Fulcrum aparținând Forțelor Aeriene Bulgare s-a prăbușit în Marea Neagră, în apele teritoriale bulgărești, în timpul unui exercițiu.

La manșă se afla un pilot experimentat, este vorba despre maiorul Valentin Terziev, șeful Statului Major al Escadrilei 1 de la baza aeriană 3 Graf Ignatievo, iar aparatul era un MiG-29 cu simplă comandă, numărul de bord 39.

Vineri, 11 iunie, pilotul a fost declarat decedat de către Ministerul Apărării de la Sofia, deși trupul său nu a fost găsit. Au fost descoperite însă ”urme biologice” care au fost trimise la analiza ADN.

Exercițiul acesta presupunea lovirea cu o rachetă aer-aer a unei ținte lansată de alt avion și care era parașutată.

Din câte se pare, exercițiul de tragere se efectua la înălțime foarte mică, în jur de 300 de metri!

Epava ar fi fost identificată pe fundul Mării Negre și se lucrează încă la recuperarea cutiei negre.

Știm sigur că pilotul nu s-a catapultat și că nu a raportat vreo problemă tehnică, ceea ce îi duce pe specialiștii bulgari la ideea unei erori de pilotaj apărută în timpul sau imediat după lansarea rachetei spre țintă. Eroare favorizată de înălțimea mică la care evolua aparatul.

Sigur, au apărut discuțiile despre nivelul foarte redus al orelor de zbor alocate piloților militari bulgari și chiar asupra lucrărilor de reparație efectuate de o companie din Rusia.

Cert este că acest accident reprezintă cuiul final în coșciugul utilizării MiG-urilor 29 de către Bulgaria, existând intenții chiar de a negocia cu Statele Unite pentru a grăbi intrarea în serviciu a noilor F-16 Block 70 comandate anul trecut.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Păi LanceRe,dacă articolul este despre Mig 29, de ce ai băgat o proză cu Mig 21?🤔🤔🤔

Mosu

Jap….
Simplu. Pentru ca pilotul nu avea un foto cu MIG29…:))) – doar cu „Tzeava”
Dumnezeu sa-l odihneasca.

Jap

Mosule,dar dacă pilotul avea o poza cu Rafale sau Raptor? Știi ce cred Mosule? Că nu toți care intră pe sait se pricep la aviatie că noi doi și cred că avionul din imagine este Mig29. You cred că LanceR nu știe cum arată un Mig29 Moșule.

Previous post Drobeta Fly In 2021. Primul airshow din 2021?
Next post Oferta Leonardo pentru elicoptere militare dorite de România – Exclusiv
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x