Cum a fost lovită drona americană deasupra Mării Negre

Read Time:1 Minute, 5 Second

Americanii au publicat imaginile video surprinse de la bordul dronei MQ-9 Reaper în momentul în care a fost interceptată și acroșată deasupra Mării Negre, unde s-a și prăbușit.

În clipul video publicat de Departamentul Apărării se observă două dintre cele 19 treceri la mică distanță pe care două avioane Su-27 Flanker ruse le-au efectuat înainte de prăbușirea dronei americane.

Din imagini se vede modul de operare, avioanele ruse venind din spatele dronei, în viraj pe partea stângă, iar când se apropie cuplează forțajul pentru a destabiliza drona.

Nu se văd urmele evacuării combustibilului nici pe camera care a surprins imaginile și nici pe drona americană.

La ultima trecere, Suhoiul vine de la o altitudine mai mică, intră în viraj în urcare cuplănd postcombustia, dar se înalță prea târziu și acoșează drona Reaper.

Ulterior se vâd și efectele, o pală a elicei motorului dronei fiind vizibil îndoită.

Nemaiavând propulsie în urma acestui acroșaj, americanii spun că au planat drona departe de zona de contact până când aceasta a căzut în Marea Neagră.

La cum arată imaginile publicate de SUA, nu par o manevră intenționată a pilotului rus, ci mai mult o mare eroare de pilotaj ce a venit pe fondul unei misiuni hazardate în cel mai bun caz.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Polonia trimite 4 avioane MiG-29 în Ucraina
Next post Arab Aviation Summit 2023, sub semnele revenirii și incluziunii
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x