De ce au prezentat rușii o dronă Bayraktar fake?

Read Time:1 Minute, 6 Second

Rusia este din nou ținta ironiilor pe social media după ce a prezentat, în cadrul unei expoziții internaționale de tehnică militară, o dronă Bayraktar TB-2 fake.

International Military-Technical Forum „Army-2022”, ce se desfășoară în perioada 15-21 august, găzduiește un așa-numir segment al tehnicii militare capturată de militarii ruși în timpul invaziei din Ucraina, iar elementele centrale sunt drona Bayraktar TB-2 și obuzierul M777.

La o privire mai atentă se observă însă că ambele elemente tehnice sunt… fake-uri.

Departe de a fi capturate de armata rusă, drona și obuzierul au fost reconstruite din bucăți ale unor unități distruse în timpul războiului.

În cazul dronei TB2 se pot observa o serie de lucruri care arată un nivel de amatorism incredibil pentru un asemenea nivel.

Resturile ei așezate în forma unui aparat complet au fost vopsite greșit, înmatricularea ucraineană a fost și ea greșită, iar armele de sub aripi erau prinse cât se poate de vizibil cu… șoricei de plastic.

Din nou, este vorba despre o expoziție de tehnică militară cu participare internațională, iar prezentarea armelor ”capturate” nu a făcut altceva decât să aducă un nou val de ironii din lumea întreagă.

Aparatul de propagandă al Kremlinului pare că dă semne vădite de oboseală și poate face decât astfel de acțiuni mai degrabă amuzante decât eficiente.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “De ce au prezentat rușii o dronă Bayraktar fake?

  1. Cand ai atata forta umana(expertiza tehnica) si o istorie a unor realizari e pacat sa te faci de bafta cu armament prins sub aripile dronei cu soricei de plastic…..

    1. Ce forta si ce expertiza? Fara lend-lease la kremlin se vorbea germana, asta e rusia, o viitoare colonie a chinei comuniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Qatarul primește primele avioane Eurofighter Typhoon
Next post Zilele Aviației Militare Gorjene – 2022