Dronă ucraineană, ”pescuită” de Forțele Navale din Marea Neagră. Să fie Bayraktar?

O epavă a unei drone ucrainene a fost recuperată din apele teritoriale române de Forțele Navale.

Potrivit comunicatului oficial, epava plutea în derivă la două mile marine de țărm, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe.

Acum, nu se spune despre ce tip de dronă este vorba, însă Marina Militară a Ucrainei are în serviciu, oficial cel puțin, numai… Bayraktar TB2!

Iată și comunicatul oficial al MApN:

”Miercuri, 11 mai, Forțele Navale Române au fost sesizate cu privire la existența unei epave aeriene (dronă) care plutea în derivă în apele teritoriale ale României, într-o zonă situată între Sulina și Sfântu Gheorghe, la aproximativ două mile marine de țărm.

Epava dronei a fost recuperată de o navă a Forțelor Navale, fiind preluată ulterior de Forțele Aeriene Române pentru derularea procedurilor legale de identificare a epavei și cercetarea împrejurărilor în care aceasta a ajuns în apele teritoriale ale României.

Din primele date a rezultat că epava, care poartă însemnele Forțelor Navale ale Ucrainei, nu avea armament și muniție la bord.

Din coroborarea datelor de trafic aerian din regiunea Mării Negre, aparatul de zbor s-a prăbușit în spațiul aerian ucrainean, cel mai probabil în cursul acțiunilor desfășurate în perioada 7-8 mai. Epava a fost ulterior purtată de curenți către apele teritoriale ale României, unde a fost reperată în data de 11 mai.

La acest moment, sunt desfășurate procedurile legale de notificare a autorităților ucrainene cu privire la această situație.”

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x