Exercițiu NATO cu peste 20 de avioane militare în județul Constanța

Read Time:1 Minute, 8 Second

Joi, 28 iulie, va avea loc un exercițiu NATO de vigilență întărită în spațiul aerian al României cu participarea a peste 20 de aeronave militare.

În intervalul 13:00 – 14:00 vor fi efectuate zboruri la joasă altitudine în zona localităților Mihail Kogălniceanu și Capu Midia, din județul Constanța.

Iată și comunicatul oficial al MApN:

”Peste 20 de aeronave din șapte state membre ale NATO, precum și sisteme de supraveghere aeriană și apărare cu baza la sol participă joi, 28 iulie, în spațiul aerian al României, la un exercițiu comun de vigilență întărită (enhanced Vigilance Activities – eVA) condus de Comandamentul Aerian Aliat (NATO AIRCOM) din Germania.

În cadrul exercițiului, organizat în conformitate cu legislația și standardele internaționale în vigoare, aeronave de luptă, de realimentare în aer și de avertizare timpurie, dirijate de controlori în zona finală de atac integrat (Joint Terminal Attack Controllers – JTAC), vor simula scoaterea din luptă a apărării aeriene a unui potențial adversar.

Scopul exercițiului este de a demonstra capacitatea NATO de planificare, coordonare și executare a unei misiuni complexe, multinaționale de securizare a spațiul aerian al Alianței în situația oricărui tip de amenințări sau atac asupra teritoriului aliat.

Pe timpul desfășurării exercițiului, aeronave de luptă românești și aliate vor zbura la joasă înălțime, între orele 13.00-14.00, în zona localităților Mihail Kogălniceanu și Capu Midia din județul Constanța.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Ryanair, Air Connect și Fly One ar putea opera de pe Aeroportul Băneasa
Next post Statele Unite trimit avioane F-22 în Polonia
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x