F-16 “Agressor” vopsit in camuflajul lui Suhoi Su-57

Unul dintre avioanele F-16 americane folosite in rol de “agresor” in luptele aeriene simulate va primi o noua schema de vopsea, iar aceasta va fi una cu totul si cu totul speciala, anume o adaptare a camuflajului folosit de rusi pe Suhoi Su-57.

In urma cu doua luni, generalul de brigada Robert G. Novotny, comandantul 57th Wing de la Nellis AFB, lansa un concurs pe social media.

El anunta ca echipa din subordinea sa are o problema, unul din avioanele F-16 avand nevoie de o noua schema de vopsire. Aceasta noua schema trebuia sa fie relevanta, reprezentantiva din punct de vedere al amenintarii si foarte cool.

Au fost propuse mai multe scheme de vopsire, de la chinezescul J-20 pana la MiG-29 rusesc, Su-27 ucrainean si, evident, Suhoi Su-57.

Anuntul victoriei a fost facut in data de 11 ianuarie alaturi de promisiunea ca vom avea parte de imagini din timpul procesului de revopsire, precum si cu produsul finit. Pana atunci, avem o serie de randari interesante cu F-16 in camuflajul lui Su-57, dar si una si mai interesanta cu F-35 in schema de vopsire a lui J-20.

In subordinea 57th Wing se afla si 57th Adversary Tactics Group, cel care pune la dispozitie aparate “agresor” pentru exercitii si misiuni de antrenament.

Statele Unite au o traditie a agresorilor, avioane pe care le vopsesc in camuflajul potentialilor inamici si pe care le folosesc ca adversari in diversele exercitii si misiuni. Scopul este atat de a le diferentia de aparatele operationale, cat si de a-i obisnui pe pilotii de lupta cu schemele de vopsire ale adversarilor pe care i-ar putea infrunta in misiunile reale.

Cum vi se pare ca va arata F-16 agresor cu noul camuflaj?

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
tarabostesalbertJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Acesta este ultima postare pe sait. Rămîn un cititor fidel în continuare,dar,există un dar,dacă cititorii mă vor înapoi,mă întorc în forță și reîncărcat. Trăiască România,Trăiască Aviația Magazin!

tarabostes
Guest
tarabostes

Nu multumim,du-te tare,te chemam noi daca vom avea nevoie,dar,pentru ca exista un dar,nu-ti fa prea mari sperante.

albert
Guest
albert

Multa fizica(teoria culorilor)trebuie sa stie cei care stabilesc cum sa arate un camuflaj,raportul suprafetelor,culori complementare etc.