F-18 Hornet de la Topgun, vopsit in camuflajul lui Su-30

Un avion F/A-18C Hornet apartinand Naval Aviation Warfighting Development Center (NAWDC), Topgun pe scurt, a fost vopsit in camuflajul aparatelor rusesti Suhoi Su-30.

Hornetul in cauza, cu numarul de bord 46 si cu seria 164678, a fost fotografiat de catre Matt Ellis la inceputul lunii februarie decoland de pe NAS Fort Worth JRB (Naval Air Station Fort Worth Joint Reserve Base) in noul camuflaj.

Concret, F-ul 18 foloseste aceleasi tonuri de gri inchis si alb, copiind destul de bine modul in care sunt vopsite Suhoaiele 30 ale Marinei ruse.

Celebra scoala de perfectionare a pilotilor US Navy de la Miramar, Top Gun, a fost facuta cunoscuta de filmul cu acelasi nume ce il are in distributie pe Tom Cruise.

De la momentul filmarilor si pana in prezent s-au produs totusi niste schimbari. Top Gun, sau Navy Fighter Weapons School, a fost inglobata in cadrul Naval Aviation Warfighting Development Center in 1996, operatiunile fiind mutate de pe Miramar pe NAS Fallon, din Nevada.

Obiectivul a ramas insa acelasi, cel de a-i pregati pe pilotii Marinei americane la cel mai inalt nivel posibil, inclusiv prin lupte aeriene simulate.

Iar camuflajul „imprumutat” de la potentiali inamici ii ajuta pe piloti sa se obisnuiasca inca din faza de antrenament cu specificul celor pe care i-ar putea infrunta in potentiale lupte aeriene reale.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x