F-35 in “Beast Mode” | VIDEO

Avioane F-35 Lightning II apartinand USAF si dislocate pe baza aeriana Al Dhafra, din Emiratele Arabe Unite, au fost folosite in premiera din informatiile existente pana acum in asa-numitul “Beast Mode” prezentat de Lockheed in urma cu ceva timp.

Un clip video postat pe Youtube arata avioane apartinand 388th Fighter Wing de la Hill Air Force Base in proces de pregatire pentru misiuni de lupta in Afghanistan.

F-urile 35 sunt folosite in configuratie non-stealth si sunt echipate cu cate sase piloni pe care armurierii au acrosat cate doua rachete aer-aer AIM-9X si cate patru bombe ghidate prin laser (LGB – laser guided bombs) GBU-12. Nu este vizibila configuratia utilizata pentru compartimentul intern de armament, insa se poate vedea o parte dintr-o racheta aer-aer AIM-120 AMRAAM.

Cel mai probabil, in aceasta configuratie avioanele F-35 sunt trimise sa execute misiuni de atac la sol.

“Beast Mode” este o configuratie prezentata in urma cu un an si jumatate de Lockheed pentru Lightning II in care avioanele de generatia V nu mai au avantajul dat de tehnologia stealth, insa pot cara mult mai mult armament. Exista doua moduri, aer-aer, in care F-35 duce pana la 16 rachete AIM-9X si AIM-120, si aer-sol, in care este echipat cu doua AIM-9X, doua AIM-120 si sase bombe “inteligente”. In randarile Lockheed erau folosite bombele GBU-31, insa la misiunile din Afghanistan sunt folosite GBU-12.

Testarea in conditii reale de lupta a avioanelor in configuratii non-stealth ar putea insemna si faptul ca USAF se pregateste sa utilizeze cat de curand F-35A si in misiuni CAS (close air suport), nu doar ca “pachete” de escorta pentru avioanele din generatii mai vechi sau ca aparate SIGINT/ELINT.

Cum vi se pare F-35 in “Beast Mode”?

6
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Dr.KLanceRSorinJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Yo unul am rămas șocat,cînd am auzit că gringo îl folosesc pe 35,pt a da cu JDAMul după sălbatici pituliți prin peșteri. E posibil ca avionul ăsta,doar atît să facă. Problema se pune,ce-o să facă F35 ul,dacă dă peste niște “sălbatici”,care au Tor,BUK,s-300,400,Su-30,35?

Sorin
Guest
Sorin

Va acționa cu profilul greu de detectat de radar, stealth.F35 este înlocuitorul lui F16. Tu ești latino, pentru ca ii numești pe americani, gringo? Pentru latino( băștinași amerindieni vorbitori de lb spaniola) toti albii sunt gringo.

Sorin
Guest
Sorin

Dacă se va ajunge la un război între Iran și SUA sau Israel, F35 va fi folosit în configurația,, invizibil”.

Jap
Guest
Jap

Nu va fi nici un război între gringo și persani Sorine.

Dr.K
Guest
Dr.K

Ar arata mai bine cu 4 saci de orez spre Yemen! Pe bune,ala cel mai mare k o balena un U ,poate transporta 500 t de alimente fara graba si sigur! A venit Timpul sa fie folosite si impotriva foamei si pentru lycruri bune:) pina deturneaza primul pilot pe Primyl avion:) !