F-ul 35 japonez s-ar fi prabusit din cauza dezorientarii pilotului | Raport preliminar

Fortele Aeriene Japoneze (Japan Air Self-Defense Force – JASDF) au dat publicitatii un raport preliminar al accidentului din data de 9 aprilie, cand un avion F-35 s-a prabusit in mare. Concluzia, chiar daca nu una finala, este ca pilotul a fost dezorientat si n-a realizat unde anume se afla.

Potrivit celor scrise in raport, pilotul, identificat ca fiind maiorul Akinori Hosomi, in varsta de 41 de ani, efectua o misiune de antrenament in care au fost simulate inclusiv lupte aeriene.

Cu putin timp inaintea accidentului, Hosomi raportase doua victorii in aceste “dog-fight-uri”. Imediat i s-a transmis de la sol ca trebuie sa coboare la o altitudine mai mica pentru a face loc unei aeronave americane ce opera in zona.

Maiorul a receptionat ordinul si, dupa un viraj pe stanga, a coborat de la 31.500 de picioare la 15.500 de picioare, moment in care le-a transmis celor trei coechipieri din patrula pe care o comanda ca exercitiul s-a incheiat.

Din motive inca necunoscute, suspectata fiind, asa cum spuneam, dezorientarea in spatiu a pilotului, avionul si-a continuat picajul si a percutat suprafata apei fara a se inregistra tentative de redresare. De asemenea, nu sunt indicii ca Hosomi ar fi incercat sa se catapulteze.

Datele adunate din mai multe surse duc spre aceasta concluzie, a unui accident provocat de dezorientarea in spatiu a pilotului.

Ca parte a masurilor ce vor fi luate de armata japoneza avem inclusiv intensificarea antrenamentelor pilotilor de F-35 pentru a recunoaste din timp semnele dezorientarii in spatiu, dar si pe cele ale G-LOC, G-force-induced loss of consciousness.

Raportul preliminar poate fi consultat aici

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gabi S

Adica avionul nu avea nimic?E din ciclul Dezastre in aer.Avioane care nu au absolut nicio problema prabusite de piloti .Macar aici a murit doar pilotul .

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x