Foam party la sosirea primului F-35 cu baza in Olanda

Olandezii au pus-o de un foam party la ceremonia de intampinare a primului avion F-35 ce va avea opera din aceasta tara.

Incidentul mai mult amuzant decat serios a avut loc pe 31 octombrie la Baza Aeriana Leeuwarden, noua „casa” a 35-ului in cauza.

Fortele Aeriene Regale Olandeze au organizat o ceremonie extrem de draguta pentru a marca momentul in care primul F-35 operat din Olanda intra in serviciu, insa totul a fost dat uitarii din cauza incidentului cu spuma.

F-ul 35 a fost zburat de la linia de asamblare finala din Cameri, Italia, iar cand a ajuns in zona Leeuwarden a intrat intr-o spectaculoasa formatie alaturi de un F-16, un Spitfire si un Hawker Hunter, toate reprezentand de acum istoria.

Dupa ce aterizat, 35-ul a fost intampinat cu clasicul salut cu tunurile de apa, numai ca una dintre masinile de pompieri a folosit in schimb spuma pentru stingerea incendiilor.

Au rezultat imagini inedite si o multime de glume, insa nimic serios la prima vedere.

Nu exista o pozitie oficiala, insa la bursa zvonurilor se spune ca echipajele de interventie de la sol au avut o misiune reala cu putin timp inainte de ceremonie si ca pur si simplu au uitat sa comute intre spuma si apa.

In ciuda a ceea ce au scris niste tonomate ordinare de pe la noi, avionul nu a fost distrus. Dupa ceremonie a fost spalat bine si dus in noul sau hangar.

Olanda are in serviciu 8 avioane F-35, insa acestea zboara in Statele Unite, pe baza aeriana Edwards, acolo unde pilotii si tehnicienii se pregatesc pentru a opera acest tip de aparat. Cel sosit pe 31 la Leeuwarden este primul Lightning II olandez ce va fi operat de pe teritoriul national.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Și nu sa dus vopseaua „stealth”? Ce-i interesant la știrea asta,este că holanderi îl introduc pe F-35 în aviație și noi ne chinuim să formăm o escadrilă de F-16,avioane de cînd era bunicămea gagică sexi.Namaste.

Cezar

Dorel loveste din nou|! 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x