Germania ar fi decis să achiziționeze Super Hornet si Growler

Read Time:1 Minute, 1 Second

Germania ar fi luat decizia politică de a cumpăra avioane F/A-18 Super Hornet si Growler din Statele Unite. Aceste aparate ar urma să înlocuiască în flota Luftwaffe vechile Panavia Tornado, ce vor fi retrase din serviciu.

Informația prezentată pe surse în urmă cu câteva zile a fost reluată de publicația Der Spiegel, care susține că decizia finală a fost luată deja.

Astfel, ministrul Apărăii de la Berlin, Annegret Kramp-Karrenbauer, i-ar fi scris omologului său american, Mark Esper, pentru a-l informa cu privire la această hotărâre.

Cu toate acestea, niciuna dintre părți nu a făcut vreun anunț oficial pe această temă.

Germania ar urma să achiziționeze 30 de aparate F/A-18 Super Hornet și alte 15 bucăti de F-18 Growler. Cele 45 de avioane de la Boeing vor fi suplimentate de încă 40 de Eurofighter Typhoon.

Dacă decizia a fost luată la nivel de executiv, în această perioadă se discută cu partenerii de coaliție ai CDU, iar apoi se va merge spre dezbatere, care se anunță interesantă, în parlament.

De notat este faptul că Germania refuză în continuare achiziția de F-35, continuând pe ideea dezvoltării unei platforme de generația VI în următorii destul de mulți ani.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Păi so luăm cu începutul: 1) știrea a apărut întrun ziar obscur. 2) știrea nu a fost confirmată oficial. 3) dacă ar fi adevărată,nu cred că parlamentul o va aproba,nemţii sînt prea patrioţi și țin la locurile de muncă,m-ai ales acuma pe timp de Corona. 4) de ce să cumpere nemţii F-35? Păi își păstrează locurile de muncă și ind. Aero-spațială deschisă,m-ai ales acuma pe timp de Corona și cînd recesiunea economică se află după colț și pregătită să ne-o tragă. Sper din tot sufletul,ca nemţi să nu pună botul la amenințările lui Trump și să facă ce știu ei… Read more »

Marius

1. S-a confirmat.
2. Nu mai varsa lacrimi de grija nemtilor, vezi cu mujicii tai flamanzi cum sta treaba.
3. Poezia cu ” recesiunea economică se află după colț” pe care o tot repeti ca pe o mantra o sa afecteze in primul rand tarile care exporta materie prima, un ex. aleatoriu ar fi uniunea sovietica a piticului porno.
4. Hahahahahaa, sclavule.
5. Sa fii sanatos.

Previous post O racheta lansată din greșeală de un Su-25 ratează de puțin un C-130
Next post Airbus a inițiat programul ”e-Delivery”. Cum sunt livrate avioanele de la distanță
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x