Germania ar putea cumpăra o flotă mixtă de Eurofighter, Super Hornet si Growler

Read Time:1 Minute, 31 Second

Germania ar fi optat pentru o soluție mixtă de înlocuire a vechilor Panavia Tornado, urmând a cumpăra atât avioane Eurofighter Typhoon, cât și cele mai moderne versiuni ale americanului F-18.

Potrivit presei locale, care citează informații venite pe surse din Ministerul Apărării de la Berlin, scenariul pe care lucrează nemtii acum ar fi achiziția mixtă de avioane de luptă din Europa și din Statele Unite.

”Grosul” flotei de Tornado ar urma să fie înlocuit cu Typhoon Tranche 3, discutându-se despre o comandă de 78 sau 90 de aparate. Asta ar aduce destul de multă liniște pentru Airbus, care ar păstra avionul în producție încă niște ani buni, perioadă în care va insista pentru noi contracte.

Pe lângă Typhhon-uri, ar fi vorba de o achiziție suplimentară din America, de unde ar veni 45 de Hornet-uri în două variante.

Se vorbește despre 30 de F\A-18 E\F Super Hornet ce ar urma să fie utilizate pentru misiunile nucleare, Germania având pe teritoriul ei rachete cu focos nuclear americane utilizate pentru deterence. Statele Unite au insistat că adaptarea Typhoon-ului pentru misiunile nucleare ar dura mult și ar fi costisitoare, iar nemții vor să își păstreze această capacitate.

Restul de 15 aparate ar fi F-\A-18 G Growler, utilizate pentru război electronic, acestea fiind vizate pentru a înlocui Tornado în varianta ECR.

Din nou, este vorba despre un scenariu bazat pe informații reale, dar un scenariu. Nu este clar care ar fi costul unui astfel de program de înzestrare, probabil de multe miliarde de euro, sau care e disponibilitatea Germaniei de a investi atâția bani.

Dacă se va concretiza, nemții vor ajunge la o dotare interesantă, fără avioanele de generația V pe care le caută toată lumea acum, dar cu două platforme de generația 4.5 ajunse la maturitate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Dacă nemții nu au cumpărat F-35 si sau băgat în programul Scaf,nu prea cred în teoria asta. După Corona vine recesiunea economica,apoi în toamnă încă un val de Corona si apoi războiul,deci Hasta la vista F-18. Nu cred ca nemțălăii sînt așa de idioți să cumpere fierătaniile altora.Namaste.

albert

Cumva suna ante 2020.Eu le-as zice germanilor”langsam’.Sa se gandeasca serios la soarta Airbus,eu cred ca urmeaza recalibrari mari pe partea comerciala.

Previous post Cel mai mare avion din lume, Antonov An-225, zboară din nou după modernizare | VIDEO
Next post Senzorii lui Gripen E\F funcționază ”mai bine decât estimam”
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x