Germania și Lockheed accelerează contractul pentru F-35

Read Time:50 Second

Planul Germaniei de a cumpăra avioane de generația V F-35 Lightning II merge în ritm accelerat, iar producătorul Lockheed Martin este gata să le livreze.

J.R. McDonald, vicepreședintele pentru business development al programului F-35 în cadrul Lockheed Martin, a făcut o serie de declarații interesante cu ocazia ILA Berlin Air Show.

Acesta a spus, printre altele, că primele avioane F-35 ar putea ajunge în Germania începând cu anul 2026 pentru că toate părțile lucrează la accelerarea programului.

De asemenea, nemții sunt în plin proces de analiză a implicării industriei locale în programul F-35, producătorul de motoare MTU urmând a avea o participare semnificativă.

Urmărește AviațiaMagazin pe Google News

În aceste condiții, se pare că opțiunea Germaniei pentru F-35 este cât se poate de fermă, iar Luftwaffe va primi în următorii ani aparate de generația V.

Conform planificării autorităților de la Berlin, flota de aparate Panavia Tornado trebuie înlocuită în intervalul 2025-2030 cu un mix de F-35 și Eurofighter Typhoon.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Drobeta Fly In 2022
Next post De ce cumpără americanii avioane F-15EX?
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x