Grecia isi modernizeaza avioanele Mirage 2000

Grecia a demarat un program de modernizare a avioanelor Mirage 2000-5 aflate in serviciul Hellenic Air Force, in acest sens fiind semnat un acord cu o valoare totala de 260 de milioane de euro.

Companiile care se vor ocupa de modernizarea aparatelor sunt Dassault Aviation, Safran Military Engines si Thales.

Programul vizeaza upgrade-ul si mentenanta sistemelor electronice si de propulsie ale avioanelor Miragem avand o durata de sapte ani.

Potrivit Directiei de Investitie in Armament si Aparare din cadrul Ministerului elen al Apararii a transmis ca Thales va facilita modernizarea radarelor si sistemelor de avionica, in timp ce Safran va face acelasi lucru pentru motoare.

Grecia are o flota de aproximativ 42 de aparate Mirage 2000 cumparate la sfarsitul anilor ’80. Zece dintre acestea au fost modernizate la standardul Mk2, iar alte 15 bucati au fost comandate din Franta.

Versiunea Mk2 are un radar mai puternic, poate utiliza rachetele aer-aer MICA, poate utiliza rachetele de croaziera SCALP-EG, vine cu un nou sistem de protectie, nou sistem INS si capabilitate de realimentare in aer.

Este de asteptat ca noua versiune a lui Mirage 2000 elen sa fie una imbunatatita a lui Mk2, atat la nivel de radar si avionica, cat si la nivel de integrare armament modern.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x