Hurjet, noul avion turcesc, va intra în producția de serie

Cel mai nou produs al industriei aeronautice turce, avionul de antrenament Hurjet, va intra în producția de serie. Nu acum, fiind încă în faza de dezvoltare, ci din 2025.

Autoritățile de la Ankara au dat undă verde pentru producția aparatelor Hurjet, astfel că Turkish Aerospace Industries a dat publicității o parte din planul pe care îl are cu acest aparat.

Astfel, TAI intenționează ca în următorii 2-3 ani să construiască 6 sau 7 variante prototip, pe care le va utiliza pentru diferite teste.

Din 2025 ar trebui să se treacă la producția de serie, fiind vizată o rată de două avioane produse în fiecare lună, 24 de bucăți pe an.

Turcii nu au dezvăluit pentru câte aparate este semnat acest prim contract, însă precizează că există interes major pentru Hurjet la export.

TAI Hurjet este un avion reactiv pentru antrenament avansat și atac ușor ce ar trebui să fie capabil să ajungă la viteza de Mach 1,2 și la înălțimea maximă de 15,000 de metri.

Ar trebui pentru că momentan proiectul este în stadiul acesta, cu un demonstrator ce încă nu a zburat niciodată. Primul zbor ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, dar a fost deja amânat pentru 2023.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x