Hurjet, noul avion turcesc, va intra în producția de serie

Read Time:1 Minute, 1 Second

Cel mai nou produs al industriei aeronautice turce, avionul de antrenament Hurjet, va intra în producția de serie. Nu acum, fiind încă în faza de dezvoltare, ci din 2025.

Autoritățile de la Ankara au dat undă verde pentru producția aparatelor Hurjet, astfel că Turkish Aerospace Industries a dat publicității o parte din planul pe care îl are cu acest aparat.

Astfel, TAI intenționează ca în următorii 2-3 ani să construiască 6 sau 7 variante prototip, pe care le va utiliza pentru diferite teste.

Din 2025 ar trebui să se treacă la producția de serie, fiind vizată o rată de două avioane produse în fiecare lună, 24 de bucăți pe an.

Turcii nu au dezvăluit pentru câte aparate este semnat acest prim contract, însă precizează că există interes major pentru Hurjet la export.

TAI Hurjet este un avion reactiv pentru antrenament avansat și atac ușor ce ar trebui să fie capabil să ajungă la viteza de Mach 1,2 și la înălțimea maximă de 15,000 de metri.

Ar trebui pentru că momentan proiectul este în stadiul acesta, cu un demonstrator ce încă nu a zburat niciodată. Primul zbor ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, dar a fost deja amânat pentru 2023.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Primele avioane Rafale au ajuns în Grecia
Next post Olanda va trimite avioane F-35 în Bulgaria pentru misiuni de Poliție Aeriană