Iată cum ar putea arăta viitorul avion pentru portavioane construit de India

La nivelul Marinei Militare Indiene se analizează serios posibilitatea înlocuirii MiG-urilor 29K ca aparate ambarcate pe portavioane, iar industria locală a răspuns pozitiv acestei provocări.

Hindustan Aeronautics Limited (HAL) a prezentat în premieră, în cadrul salonului Aero India 2021, conceptul TEDBF, care vine de la Twin-Engine Deck Based Fighter.

Cei de la HAL au expus o machetă ce arată planurile lor în ceea ce privește un viitor aparat de luptă ambarcat pe portavioane dezvoltat în India.

TEDBF se remarcă prin designul nu tocmai original, care seamănă cu rezultatul unei încrucișări dintre indigenul Tejas și francezul Rafale.

Altfel, ies în evidență caracteristici specifice pentru acest tip de aeronave, ca aripile care se pot plia sau cârligul pentru prinderea cablurilor arestoare la aterizare.

În ceea ce privește performanțele, acestea nu sunt chiar impresionante, însă fiind doar un proiect momentan, totul se poate ameliora.

TEDBF vine să arate, în opinia noastră, alte două lucruri: că francezii au știut ei ce au știut când au refuzat să le acorde indienilor licența pentru Rafale, deși au pierdut miliarde de euro, dar și că indienii se folosesc de orice resursă, inclusiv de aceste aparate noi.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x