Iată cum arată viitorul elicopter electric și fără echipaj dezvoltat de Turcia

Turkish Aerospace Industries (TAI) a prezentat recent un mock-up al viitorului elicopter cu motor electric și fără echipaj la bord pe care plănuiește să îl dezvolte.

Prezentarea a fost una fără detalii, mock-ul fiind arătat oficialilor de la Ankara și jurnaliștilor în cadrul unei ceremonii în cadrul căreia TAI a predat primul elicopter T-129 ATAK poliției turce.

Revenind la acest mock-up, circulă destul de multe informații în momentul de față, puține fiind însă și confirmate oficial.

Din câte se pare, Turcia vrea să dezvolte o nouă generație de elicoptere de atac derivate din T-129 ce se vor numi, provizoiu măcar, T-629.

Acest T-629 ar urma să fie construit atât în varianta clasică, având echipaj uman la bord, cât și una ce poate fi pilotată de la distanță.

Aceasta din urmă, o dronă până la urmă, ar urma să fie propulsat de un motor electric pentru a fi și mai freu detectabil de la sol, fiind evident considerabil mai silențion.

Despre T-629 știm că TAI s-a apucat de dezvoltare prin 2017, iar după 2 ani se vorbea deja despre un prim prototip asamblat. În condițiile în care această dronă a ieșit în lume este de așteptat ca în curând să vedem ”pe viu” viitorul elicopter dezvoltat de Turcia.

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x