Indonezia ar fi renunțat la achiziția de avioane Suhoi Su-35

Indonezia ar fi renunțat la intenția de a achiziționa 11 avioane Suhoi Su-35 din Rusia, prin intermediul unui acord de tip barter.

Informația vine pe surse guvernamentale și a fost publicată recent de către cei de la Bloomberg.

Potrivit materialului, amenințările americane cu privire la sancțiunile economice ce vor fi instituite dacă se merge mai departe cu acest contract și-au atins scopul, autoritățile de la Jakarta renunțând la acord.

Anunțat în august 2017 și semnat în februarie 2018, contractul dintre Indonezia și Rusia era unul cel puțin interesant.

Jakarta urma să primească 11 avioane Suhoi Su-35 al căror cost, de 1,1 miliarde de dolari, trebuia achitat prin exportul unor produse, de la cauciuc și ulei de palmier, până la cafea sau ceai.

În schimbul renunțării la Su-35, americanii au oferit Indoneziei posibilitatea de a cumpăra cea mai nouă versiune de F-16, însă au fost refuzați.

Se pare că indonezienii ar fi interesați acum de F-35, însă nu este foarte clar dacă avionul va fi disponibil pentru ei.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MariusJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Su-35 este în cărți,nu au renunțat la el. Deși au primit ofertă de F-16 de la gringo,recent sa zvonit că Rafale ar fi și el marele cîștiător,pe model indian,dar indonezienii încă jinduiesc după Su-35. Numai Alah știe ce vor face ăștia în viitor,poate banii pe care îi au,îi bagă în marină,că la cîtă apă au de acoperit și patrulat ar fi soluția ideală. Alah să le lumineze calea.

Marius
Guest
Marius

Stapanii tai vand arme pe cartofi ca mujicu’ face urat la foame, americanii au cerut bani, cam asta ar fi concluzia.