Iranul a preluat primele clone de F-5

La mai bine de un an și jumătate de la prezentarea liniei de producție a avioanelor HESA Kowsar, clonele iraniene ale celebrului F-5 Tiger, forțele aeriene din această țară au recepționat primele trei aparate.

Și mai interesant este faptul că aceste prime trei avioane au primit o schemă de camuflaj curioasă, fiind vopsite cu galben și albastru destul de similar cu Hornet-urile Blue Angels.

Și este foarte posibil ca aceste aparate să ajungă în dotarea unei formații de acrobație aeriana, comandantul Forțelor Aeriene Iraniene, generalul Aziz Nasirzadeh, anunțând acest lucru la începutul anului.

”Plănuim să avem o formație de acrobație cu 3 avioane Kowsar care să evolueze de Ziua Armatei, pe 17 aprilie.”

N-a fost 17 aprilie, ci 25 iunie data prezentării oficiale, dar cine mai ține cont de detalii?

În ceea ce privește aceste clone, iranienii le prezintă ca platforme de generația IV ce beneficiază de tehnologii moderne.

”Avioanele au un design integrat, sisteme de avionică și control al focului conectate la o rețea militarp digitală, un computer pentru calcule balistice. head-up display, care concentrează date importante în fața pilotului, un radar multimod și un sistem independent de navigație”, scrie presa iraniană.

Un fel de ”laser, frate!”

Subscribe
Notify of
guest

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mig-21_LanceR

Nu stiu dar eu tot nu cred ca au reusit astia sa cloneze F-5. Cred ca sunt doar niste F-5 uri revopsite.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x