Iranul cumpără avioanele Su-35 refuzate de Egipt

Read Time:1 Minute, 21 Second

Iranul va cumpăra avioanele Suhoi Su-35 Flanker-E pe care Rusia le-a fabricat pentru Egipt și pe care statul african le-a refuzat.

Potrivit unui oficial din comisia parlamentară pe securitate națională și afaceri internaționale de la Teheran, Iranul va primi încă din acest an avioane multirol Su-35.

Acesta a declarat că avioanele vor sosi la începutul anului, cu referire la anul iranian care începe pe 20 martie.

Un termen de livrare atât de scurt însemnă că avioanele sunt fie produse, fie în fazele finale de asamblare și testare, ceea ce sugerează lucrări pentru un contract mai vechi.

În 2019, Egiptul a comandat 24 de avioane Suhoi Su-35, valoarea estimată a contractului fiind de două miliarde de dolari.

După mai multe runde de discuții și negocieri, egiptenii s-au retras din acord, preferând o nouă comandă pentru Dassault Rafale.

Cum războiul din Ucraina a întărit serios colaborarea dintre Rusia și Iran, avioanele construite pentru Egipt vor ajunge până la urmă în posesia Teheranului.

Iranul încearcă de foarte multă vreme să cumpere tehnică militară modernă pentru înlocui o parte dintre echipamentele foarte vechi pe care le are în serviciu, dar și pentru a folosi noile tehnologii pentru produsele proprii.

În ceea ce îi privește pe ruși, aceștia nu prea mai opțiuni pentru contracte de export. Pe lângă Egipt, și Indonezia a renunțat la achiziția avioanelor Su-35.

Cel mai nou și modern Flanker suferă atât din cauza presiunilor foarte mari puse de americani pe terții care vor să îl cumpere, cât și din cauza imaginii nu tocmai bune, mai multe avioane fiind doborâte în Ucraina.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
75 %
Sad
Sad
25 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Turcia ar putea cumpăra totuși avioane F-16
Next post 4 avioane Mirage 2000 ar fi învins 4 F-16 într-o luptă aeriană simulată
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x