Lituania cumpără elicoptere Black Hawk

Read Time:54 Second

Lituania va achiziționa 4 elicoptere Sikorsky UH-60M Black Hawk, cu opțiunea de a suplimenta acordul cu încă două bucăți.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării de la Vilnius, care a motivat această decizie prin nevoia de aliniere la standardele NATO și de creștere a pregătirii.

”Decizia de a trece la o tehnologie vestică ce îndeplinește toate solicitările noastre a fost luată în vederea pregătirii trupelor noastre pentru conflictele moderne, dar și pentru a asigura compatibilitatea și interoperabilitatea cu aliații noștri. Noile platforme vor înlocui aparatele Mil Mi-8T folosite acum de armata lituaniană. Elicoptere de producție sovietică au deja 30 de ani și resursa de zbor a ajuns la final, operarea lor fiind scumpă: mentenanță scumpă, predispoziție pentru defectări, reparații riscante din cauza aprovizionării complicate cu piese de schimb din Rusia”, se arată în comunicatul lituanienilor.

Nota de plată pentru cele 4 elicoptere Black Hawk, echipamente adiționale, piese de schimb și pregătire piloți și tehnicieni este de 213 milioane de dolari.

30 de milioane vor veni de la guvernul american printr-un program de ajutor al aliatului din NATO.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Airbus mai bagă o fisă: ”Dorința noastră este să producem elicoptere la Ghimbav”
Next post Grecia solicită avioane F-35 cu livrare imediată